Când va fi modernizat Podul peste Arieș?

Potrivit Hotărârii de Guvern numărul 376 din 24 mai 2018 podul peste Arieș a trecut din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Astfel, sarcina pentru modernizarea podului revine Ministerului Transporturilor.

Încă de atunci, administrația locală a făcut tot posibilul pentru urgentarea lucrărilor, mai ales că la acea vreme anticipam demararea lucrărilor pe strada 22 Decembrie 1989, fiind asigurată finanțarea europeană pentru modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană.

Strada 22 Decembrie fiind singura rută care ar putea prelua traficul în cazul închiderii podului, au avut loc numeroase discuții ca modernizarea podului să înceapă și să fie finalizată înainte de începerea lucrărilor pe coridorul industrial. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat, sperăm ca imediat după degrevarea de sarcini a două benzi circulabile de pe acest sector, podul să intre în reabilitare.

Reprezentanții CNAIR au dat asigurări că licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost finalizată, iar lucrările vor începe imediat după ce traficul pe strada 22 Decembrie va permite preluarea fluxului auto de pe ruta pe care se află podul.