Staţii moderne

Primele două stații moderne de autobuz au ajuns la Turda și au fost amplasate pe str. 22 Decembrie 1989. Până la finalul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate urbană, toate stațiile din oraș vor fi modernizate.

Stațiile au în componență un plexiglas special care este ultrarezistent și care nu se poate sparge. De asemenea, sunt dotate cu panouri led care vor afișa programul de circulație și timpii în care mijloacele de transport în comun ajung în stație, au încorporate porturi USB pentru încărcarea device-urilor electronice și senzori de întuneric. Fiecare stație are branșament electric propriu și în plus, vor fi montate panouri fotovoltaice deasupra lor pentru a fi asigurată permanent energia electrică.

În cadrul Planului de Mobilitate Urbană

Această investiție face parte din proiectele de modernizare a coridoarelor urbane, finanțate în baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Vă reamintim că în baza acestor proiecte finanțate de Uniunea Europeană vor fi asfaltate și modernizate străzile principale pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de stații moderne, e-ticketing, monitorizare video), se va implementa sistemul de Bike Sharing și au fost achiziționate cele 20 de autobuze electrice care astăzi compun flota TUP.