În fază de evaluare

Actualizat 20.06.2020

Conform documentației tehnico-economice, principalele lucrări care se vor realiza la obiectivul de investiție constau în construirea unui corp nou S+P+E, amenajarea întregii parcele a imobilului cu zonă verde și alei pietonale și amenajarea accesului dinspre vest cu parcările aferente.

Valoarea proiectului: 2.790.631,00 lei

Detalii proiect:

Îmbunătățirea serviciilor culturale, educaționale și cultural-recreative din Municipiul Turda prin construirea unui corp nou – SECȚIA ETNOGRAFICĂ A MUZEULUI DE ISTORIE TURDA (C1) și un pavilion pentru evenimente (C2), cu amenajarea peisageră a întregii parcele, inclusiv propunerea unui perete cu celule fotovoltaice.

Regim de inaltime a Sectiei de Etnografie: S+P+E
S.construita a C1 = 116,20 mp
S.construita a C2 = 44,00 mp

– depozit și sală de conservare primară;
– centrală termică, panouri electrice etc;
– hol de acces în corpul nou (inclusiv mansardă
– spațiu destinat vânzării de bilete, suveniruri și oferirii de informații turistice;
– încăpere destinată agentului de pază si supravegherii video în timp real;
– spatiu amenajat depozitare bagaje/garderobă;
– grupuri sanitare public
– spațiu unic destinat atelierelor de creație artistică și artizanală, activităților interactive, expozițiilor temporare/tematice, școli de vară;
– sală de conferinte, proiecții și workshopuri (în alternanță spatiul poate găzdui ateliere de creație artistică și artizanală, activități interactive, activități didactice);
– încăpere depozitare obiecte de inventar ce deservesc funcțiunile corpului nou;
– birou specialiști;
– grupuri sanitare;
– pavilion acoperit pentru spectacole in aer liber;
– mobilier modular pentru spectacole sau odihnă și relaxare, care să deservească spectatorii/vizitatorii;
– spații verzi: gazon, arbuști/copaci și mascarea calcanelor curții cu iederă;
– dale din piatră naturală pentru circulații și zonele mineralizate.
– închidere transparență la frontul stradal;
– îmbunătățirea spațiilor publice urbane din Municipiul Turda prin amenajarea accesului dinspre vest cu parcările aferente.