Turda, primul oraș din România cu transport public exclusiv electric

Începând cu luna decembrie 2019, transportul public a fost preluat de noua companie Transport Urban Public Turda, societate subordonată Consiliului Local. Cele 20 de autobuze electrice achiziționate cu fonduri europene au intrat în circulație, oferind locuitorilor condiții la standarde europene în ceea ce privește transportul public. Autobuzele sunt dotate modern, cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing.

Modernizarea transportului public, parte dintr-un amplu proiect european

Această investiție s-a realizat în baza proiectelor finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele finanțate prevăd, de asemenea, modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing.